Homekoulut

3.9. MOT ohjelmassa käsiteltiin kahden omakotitalon homeongelmaa.
13.9. A-studio Talk esitti ohjelman, jossa käsiteltiin mm. Porin Vähärauman koulun homeongelmaa.

Katsoin molemmat ohjelmat ja täytyy sanoa, että meni tunteisiin…pisti välillä ihan vihaksikin. Erityisen vaikeaksi ohjelmien katsomisen teki se, ettei kummassakaan ohjelmassa kukaan mukana olleista tiennyt tai halunnut tietää, menetelmästä, joka olisi kaikissa tapauksissa ollut suureksi avuksi.
Jos näissä kohteissa, jota ohjelmissa esitettiin, olisi mitattu hengitysilman toksisuus Aattela-menetelmällä…mitä olisi voitettu?
Molemmissa MOT ohjelman tapauksissa asuntokaupat olisi jäänyt tekemättä. Olisi jääty vaille kaikkea sitä harmia, pettymystä, sairastelua, selvittelyä, oikeusprosessia ym ym. Toki lakimiehetkin olisivat jääneet ilman palkkioita ja voittoa, sillä juuri lakimiehet ovat näissä tapauksissa ainoat voittajat.
Koulujen tapauksissa olisi vältetty lukuisat lasten sairastumiset, lääkärikäynnit ja poissaolot.
Samankaltaisia tapauksia on Suomessa satoja ja tuhansia.

Ja samaan aikaan viranomaiset pitkittävät omilla toimillaan uuden menetelmän tunnustamista käyttökelpoiseksi apuvälineeksi sisäilman nopeaan ja luotettavaan tutkimiseen.

Ei voi välttyä ajatukselta, että viranomaisten toimet on tarkkaan harkittuja. Aattela-menetelmällä voidaan ottaa näyte hengitysilman kosteudesta. FICAM laboratorio Tampereella tutkii huurrevesinäytteet keuhkosoluja apuna käyttäen. Menetelmä ja analyysi on tunnustettu oikeiksi ja luotettaviksi, mutta silti viranomaiset eivät ole antaneet puoltavaa lausuntoa menetelmän käyttämiseksi.
Miksi? Syynä on pelko!
Meillä on menetelmä, jolla aukottomasti voidaan osoittaa, että hengitysilman toksisuus eli myrkyllisyys tuhoaa ihmisen makrofagisoluja. Elimistön puolustus murenee ja altistuu sairauksille. Eli toksista ilmaa hengittävä sairastuu. Kuka on vastuussa? Ja tähän kysymykseen vastaaminen pelottaa. Kuka on vastuussa niistä tiloista, jossa 100 poliisia sairastui? Kuka on vastuussa niistä sadoista kouluista, jossa lapsemme ja heidän opettajansa altistuvat parhaillaan myrkyllisillä sisäilmalle?
Mitä tapahtuisi, jos todettaisiin, että vaikkapa eduskunnan vesijohtovedessä on lievästi myrkkyä?
Sama määrä myrkkyä on hengitettyä 100 kertaa vaarallisempaa hengitettyä kuin nieltynä!
Mitäpä siitä, että lapsemme hengittävät lievästi myrkyllistä ilmaa vuosia kouluissa ja päiväkodeissa, kunhan vain ei ole täitä.