Sisäilmaongelmia?

Selittämättömiä oireita kotona tai työpaikalla?
”Mummolanhajua” hiuksissa ja vaatteissa?
Ostamassa tai myymässä asuntoa?
Haluatko varmistua sisäilman laadusta?

Terveen talon sisäilma ei haise. Jos hajulle ei löydy selitystä, hajuntuottaja voi olla vaikkapa homekasvusto rakenteissa. Toksiinia tuottavat, hajuttomatkin homesienet myrkyttävät hengitysilman ja aiheuttavat asukkaille erilaisia oireita. Toksiinia tuottamaton homesieni ei ole vaaraksi ihmisen terveydelle, mutta rakenteille sellainenkin on vaaraksi ja korjaustoimiin on syytä ryhtyä.

Aattela-menetelmällä selvitetään sisäilman myrkyllisyyttä eli toksisuutta.

Homesienen tuottamaa myrkkyä kutsutaan mykotoksiiniksi. Sisäilman toksisuus voi olla peräisin myös desinfioivien pesuaineiden jäämistä tai uusista rakennusmateriaaleista. Puhutaan myrkystä, joka tappaa elämää. Toksisen sisäilman oireita ovat päänsärky, kuumeilu, yskä, nenäverenvuoto, masennus, mielialan vaihtelut, muistihäiriöt, unettomuus, ahdistuneisuus, jatkuva väsymys, huimaus ja/tai pyörrytys. Pitkäaikainen altistuminen sisäilman toksiineille voi johtaa mm. allergioihin, astmaan, yliherkistymisiin ja limakalvojen ärsyyntymiseen.

Kun haluat selvittää sisäilman laatua, Aattela-menetelmä on siihen oikea ratkaisu. 50m2:n tilasta suosittelemme yhden ja omakotitalosta vähintään kahden näytteen ottamista.

Ensimmäisen näytteen hinta on 550€  ja seuraavat  345€  (hinnat ovat verollisia).

Esim. kahden näytteen paketti maksaa 895€ + kilometrikorvaus.

Hinnat pitävät sisällään näytteenotot ja laboratorioanalyysit kirjallisena asiakkaalle. Näytteen ottamiseen tarvitaan kuivajäätä. Hinnat pitävät sisällään myös tästä aiheutuvat kulut.

Olemme erilaisia ja reagoimme eri tavoilla sisäilman epäpuhtauksiin. Hajuaisteissamme on eroja: toinen haistaa pienetkin vivahteet, mutta toinen ei erota tuntuviakaan hajuja. Aiemmin sisäilmasta sairastuneet ovat herkempiä reagoimaan pieniinkin ärsykkeisiin. Oireilevan ihmisen oireet pitää aina ottaa vakavasti.

Oireilun syytä on hyvä lähetä selvittämään alkuun paikallistamalla missä rakennuksessa, tilassa tai huoneessa oireet ilmenevät voimakkaimmin. Häviävätkö tai helpottuvatko oireet, kun olet eri tilassa? Jos oireilun pystyy paikallistamaan tiettyyn tilaan on tämä syytä ottaa puheeksi kiinteistönomistajan kanssa. Omistajalla on velvollisuus tehdä tai teettää tarvittavat toimenpiteet. Tarvittaessa voi olla yhteydessä suoraan alan ammattilaisiin ja kysyä heiltä neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi.